Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Obsługa gastronomiczna XXXVII Jarmarku Wielkanocnego 1 kwietnia 2012 roku

nowa podstrona, dodana 2012-02-24

 

W dniu 1 kwietnia br. w godz.10.00-18.00 w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu zorganizowana zostanie doroczna impreza folklorystyczna pn. „XXXVII Jarmark Wielkanocny”.
            W roku 2011 w imprezie wzięło udział prawie 14 tysięcy osób. Od kilku lat
w zależności od pogody frekwencja utrzymuje się na poziomie ok. 10 tysięcy gości.
W związku z powyższym zapraszam do współpracy w zakresie obsługi gastronomicznej,
w ramach której oczekujemy zabezpieczenia gastronomicznej strony imprezy poprzez:
 
1.       Przygotowanie i ustawienie stoiska gastronomicznego na terenie Muzeum wraz z zapleczem w postaci 200 miejsc siedzących do konsumpcji- stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.
2.       Przygotowanie i prowadzenie sprzedaży posiłków, które obejmować będą:
- dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek, kurczak, ziemniaki zapiekane w ziołach.
- potrawy śląskiej kuchni regionalnej: rolady, kluski z modra kapustą, żurek.
- tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku,
pierogi, placki ziemniaczane, chleb ze smalcem.
3.       Stoisko typu Fast food oferujące: zapiekanki, frytki, hot-dogi, hamburgery.
4.       Stoisko z watą cukrową, goframi i popcornem.
5.       Napoje zimne i gorące: piwo, coca-cola, fanta, sprite, kawa i herbata.
 
            Istnieje możliwość modyfikacji oferty o inne dania, ale tylko po wcześniejszym uzgodnieniu ich z organizatorem.       
             Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będzie miała miejsce degustacja chleba wypiekanego w piecu piekarniczym. Ponadto zostaną zaproszeni do handlu w tym dniu oferenci: wyrobów cukierniczych, orzeszków, pieczywa, miodu i produktów pszczelich, ziół, przetworów z aronii, olejów, wyrobów wędliniarskich i innych spożywczych produktów.
            W przypadku zainteresowania naszą propozycją współpracy, proszę o przesłanie stosownej oferty w terminie nieprzekraczalnym - do dnia 16 marca br. W ofercie proszę określić wysokość deklarowanej odpłatności (netto+23 % Vat ) z tytułu udostępnienia miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej podczas Jarmarku. Mile widziany będzie opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczasowych obsługiwanych przez Państwa firmę imprezach plenerowych oraz fotografie stoisk.
            W przygotowanej ofercie mogą Państwo zaproponować również rodzaj posiłków jaki Muzeum mogłoby zaoferować zaproszonym gościom, zespołom, pracownikom podczas przedsięwzięcia (ok. 150-200 posiłków, wydawanych na talon według wcześniejszych ustaleń: określone danie lub kwota do wykorzystania).
            Zapraszamy do współpracy.



 

Podmiot udostępniający: Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu
Informację wytworzył(a) lub za treść odpowiada: Ewa Grodek
Data wytworzenia: 2012-02-24