Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Kompleksowa obsługa gastronomiczna imprezy plenerowej pn. 45. Jarmark Wielkanocny

Zapraszamy do składania ofert na kompleksową obsługę gastronomiczną imprezy plenerowej pn. 45. Jarmark Wielkanocny, która będzie miała miejsce  5 kwietnia 2020 roku (Niedziela Palmowa), w godz. 10:00-18:00.

W ramach obsługi gastronomicznej podczas w/w imprez oczekujemy: 

  1. Przygotowania i ustawienia stoiska z dużą gastronomią wraz z zapleczem:

150-200 miejsc siedzących do konsumpcji - stołów, ław, zadaszenia/namiotu oraz koszy na śmieci itp. (frekwencja imprezy wynosi od 5000 do 10000 uczestników).
 

  1. Przygotowania i prowadzenia sprzedaży posiłków, które obejmować będą: 
  1. dania z grilla;
  2. potrawy śląskiej kuchni regionalnej;
  3. tradycyjne dania kuchni polskiej;
  4. napoje zimne i gorące (w tym piwo).
  1. Przygotowanie porcji obiadowych dla organizatora, wg zapotrzebowania i rozliczanych po imprezie na podstawie wydanych talonów.
  2. Zapewnienia, że wydawane podczas trwania imprezy posiłki podawane będą wyłącznie na naczyniach z materiałów ekologicznych (biodegradowalnych) przyjaznych środowisku (talerze, tacki, sztućce, kubki do napojów gorących i piwa).
     
  3. Uiszczenia odpłatności z tytułu udostępnienia miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej podczas imprezy w wysokości 5 000 zł (netto + 23 % VAT) (dokonanej na konto bankowe Muzeum na tydzień przed realizowaną imprezą).
     
  4. Porządkowania terenu stoiska gastronomicznego w trakcie imprezy (systematyczne opróżnianie koszy na śmieci), oraz wywóz śmieci po jej zakończeniu.

    Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będzie miała miejsce degustacja chleba wypiekanego w piecu piekarniczym. Ponadto zapraszani do handlu w tym dniu są oferenci tradycyjnych wyrobów kulinarnych oraz koła gospodyń wiejskich. Na terenie prowadzona jest sprzedaż wyrobów cukierniczych, orzeszków, pieczywa, miodu i produktów pszczelich, ziół, kawy, przetworów z aronii, olejów, wyrobów wędliniarskich, ryb wędzonych, popcornu, lodów, gofrów itp.
     

 Dodatkowo prosimy załączyć do oferty:
a)   cennik oferowanych przez Państwa w dniu imprezy dań oraz ich gramaturę.

b)   propozycję przykładowych zestawów obiadowych do dyspozycji dla organizatora, wraz z określeniem ceny zestawu oraz jego gramaturę.

c) opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczas obsługiwanych przez firmę imprezach plenerowych.

d)  fotografie stoisk, które planują Państwo ustawić podczas Jarmarku.  


Dokonując wyboru, organizator kierować będzie się w pierwszej kolejności:

- zgodnością oferty z zapytaniem i określoną wyżej specyfikacją,

- różnorodnością oferty kulinarnej,
- estetyką stoisk handlowych,

- zaproponowanym cennikiem,
- doświadczeniem w organizacji obsługi gastronomicznej dużych imprez plenerowych.

Prosimy składać jedynie oferty zgodne z powyższą specyfikacją, drogą elektroniczną na adres e-mail: sekretariat@muzeumwsiopolskiej.pl. Termin przyjmowania zgłoszeń 17 lutego 2020 r. do godz. 00:00.

Wynik postępowania zostanie zamieszczony na stronie internetowej: http://bip.muzeumwsiopolskiej.pl/. Podmiot, którego oferta zostanie wybrana otrzyma informacje mailową bezpośrednio po dokonaniu wyboru przez organizatora.

Zamówienie nie podlega przepisom Ustawy Prawo Zamówień Publicznych.

Odpowiedzi na pytania udziela Dział Udostępniania i Edukacji, pod numerami telefonu 77 457 23 49 lub 77 474 30 21 (wew. 114, 115) lub mail: imprezy@muzeumwsiopolskiej.pl