Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Obsługa gastronomiczna imprezy folklorystycznej pn. I Święto Plonów w dniu 6 października 2013

 

 

W dniu 6 października br. w godz. od 10.00 do 18.00 w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu zorganizowana zostanie impreza folklorystyczna pn. „I Święto Plonów”.
            W związku z powyższym zapraszam do współpracy w zakresie obsługi gastronomicznej,
w ramach której oczekujemy:

 

  1. Przygotowania i ustawienia  stoiska  gastronomicznego na terenie Muzeum wraz 
    z zapleczem w postaci 150 miejsc siedzących do konsumpcji - stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.
  2. Przygotowania i prowadzenia sprzedaży posiłków, które obejmować będą min:
                a) dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek, 
                    kurczaka.

            b) potrawy śląskiej kuchni regionalnej: rolady, kluski z modra kapustą, żurek.
            c) tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku,
                pierogi, placki ziemniaczane.

  1. Stoisko typu Fast food oferujące: zapiekanki, frytki, hot-dogi, hamburgery.
  2. Napoje zimne i gorące: piwo, coca-colę, fantę, sprite, kawę i herbatę.

 

            Istnieje możliwość modyfikacji oferty o inne dania, po wcześniejszym  uzgodnieniu ich
z organizatorem imprezy.       

            Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będą miały miejsce pokazy i degustacje kulinarne (pieczenie ziemniaków, kiełbasek, gotowanie żurku, smażenie placków itp.). Ponadto tradycją imprez organizowanych w muzeum są wypieki chleba realizowane w zabytkowym piecu wraz z degustacją oraz stoiska handlowe z  wyrobami cukierniczymi, orzeszkami, pieczywem, miodami i produktami pszczelimi, ziołami, przetworami z aronii, olejami, wyrobami wędliniarskimi, watą cukrową popcornem i innymi spożywczymi produktami.
 

            W przypadku zainteresowania naszą propozycją współpracy, proszę o przesłanie stosownej oferty w terminie nieprzekraczalnym - do dnia 15 września br. W ofercie proszę określić wysokość deklarowanej odpłatności (netto+23 % Vat ) z tytułu udostępnienia miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej podczas imprezy. W przygotowanej ofercie mogą Państwo zaproponować również rodzaj posiłków jaki Muzeum mogłoby zaoferować zaproszonym gościom, zespołom, podczas przedsięwzięcia (ok. 100 posiłków, wydawanych na talon według wcześniejszych ustaleń: określone danie lub kwota do wykorzystania).
            Jeśli nie obsługiwali Państwo wcześniej imprez w Muzeum mile widziany będzie opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczasowych obsługiwanych przez Państwa firmę imprezach plenerowych oraz fotografie stoisk.

           
            Oferty proszę kierować bezpośrednio na email: , natomiast odpowiedzi na pytania dotyczące współpracy prosimy kierować do Działu Udostępniania
i Edukacji pod nr tel. 774572349, 7747433021 lub adres mail: edukacja@mwo.opole.pl. 

 

 

Wartość usługi nie przekracza 14 000 euro, tym samym nie podlega przepisom Ustawy Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759 z poź. zm.).

 

 

nowa podstrona, dodana 2013-09-02



 

Podmiot udostępniający: Muzeum Wsi Opolskiej
Informację wytworzył(a) lub za treść odpowiada: Grażyna Śliwak
Data wytworzenia: 2013-09-02