Zabezpieczenie gastronomiczne XXXVIII Jarmarku Wielkanocnego
W dniu 24 marca br. w godz.10.00-17.00 w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu zorganizowana zostanie doroczna impreza folklorystyczna pn. „XXXVIII Jarmark Wielkanocny”.
W związku z powyższym zapraszam do współpracy w zakresie obsługi gastronomicznej,
w ramach której oczekujemy zabezpieczenia gastronomicznej strony imprezy poprzez:
1. Przygotowanie i ustawienie stoiska gastronomicznego na terenie Muzeum wraz z zapleczem w postaci 200 miejsc siedzących do konsumpcji- stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.
2. Przygotowanie i prowadzenie sprzedaży posiłków, które obejmować będą:
- dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek oraz kurczaka.
- potrawy śląskiej kuchni regionalnej: rolady, kluski z modra kapustą ,żurek.
- tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku,
- pierogi, placki ziemniaczane, chleb ze smalcem.
- stoisko typu Fast food oferujące: zapiekanki, frytki, hot-dogi, hamburgery.
3. Napoje zimne i gorące: piwo, coca-cola, fanta, sprite, kawa i herbata.
Istnieje możliwość modyfikacji oferty o inne dania, ale tylko po wcześniejszym uzgodnieniu ich z organizatorem.
Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będzie miała miejsce degustacja chleba wypiekanego w piecu piekarniczym. Ponadto zostaną zaproszeni do handlu w tym dniu oferenci: wyrobów cukierniczych, orzeszków, pieczywa, miodu, waty cukrowej i popcornu a także produktów pszczelich, ziół, przetworów z aronii, olejów, wyrobów wędliniarskich i innych spożywczych produktów.
W przypadku zainteresowania naszą propozycją współpracy, proszę o przesłanie stosownej oferty w terminie nieprzekraczalnym - do dnia 8 marca br. W ofercie proszę określić wysokość deklarowanej odpłatności (netto+23 % Vat ) z tytułu udostępnienia miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej podczas Jarmarku oraz cennik proponowanych potraw. Mile widziany będzie opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczasowych obsługiwanych przez Państwa firmę imprezach plenerowych oraz fotografie stoisk.
W przygotowanej ofercie prosimy także zaproponować rodzaj posiłków jaki Muzeum mogłoby zaoferować zaproszonym zespołom podczas przedsięwzięcia. Będzie to ok. 100 posiłków wydawanych na talon według wcześniejszych ustaleń: określone danie lub kwota do wykorzystania.
Oferty proszę kierować bezpośrednio na email sekretariatu: , natomiast odpowiedzi na pytania dotyczące współpracy prosimy kierować do Działu Udostępniania i Edukacji pod nr tel. 774572349, 7747433021 lub adres mail: edukacja@mwo.opole.pl.
nowa podstrona, dodana 2013-02-07
Podmiot udostępniający: | Muzeum Wsi Opolskiej |
Informację wytworzył(a) lub za treść odpowiada: | Ewa Olbryt |
Data wytworzenia: | 2013-02-07 |