Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Zabezpieczenie gastronomiczne XXXVIII Jarmarku Wielkanocnego

 W dniu 24 marca br. w godz.10.00-17.00 w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu zorganizowana zostanie doroczna impreza folklorystyczna pn. „XXXVIII Jarmark Wielkanocny”.

W związku z powyższym zapraszam do współpracy w zakresie obsługi gastronomicznej, 
 w ramach której oczekujemy zabezpieczenia gastronomicznej strony imprezy poprzez:

 

1.       Przygotowanie i ustawienie stoiska gastronomicznego na terenie Muzeum wraz z zapleczem w postaci 200 miejsc siedzących do           konsumpcji- stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.

2.       Przygotowanie i prowadzenie sprzedaży posiłków, które obejmować będą: 
            
- dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek oraz kurczaka.

            - potrawy śląskiej kuchni regionalnej: rolady, kluski z modra kapustą ,żurek.

            - tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku, 
            - pierogi, placki ziemniaczane, chleb ze smalcem.
            - stoisko typu Fast food oferujące: zapiekanki, frytki, hot-dogi, hamburgery.

3.       Napoje zimne i gorące: piwo, coca-cola, fanta, sprite, kawa i herbata.

 Istnieje możliwość modyfikacji oferty o inne dania, ale tylko po wcześniejszym uzgodnieniu ich z organizatorem.       

             Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będzie miała miejsce degustacja chleba wypiekanego w piecu piekarniczym. Ponadto zostaną zaproszeni do handlu w tym dniu oferenci: wyrobów cukierniczych, orzeszków, pieczywa, miodu, waty cukrowej i popcornu a także produktów pszczelich, ziół, przetworów z aronii, olejów, wyrobów wędliniarskich i innych spożywczych produktów.

            W przypadku zainteresowania naszą propozycją współpracy, proszę o przesłanie stosownej oferty w terminie nieprzekraczalnym - do dnia 8 marca br. W ofercie proszę określić wysokość deklarowanej odpłatności (netto+23 % Vat ) z tytułu udostępnienia miejsca na prowadzenie działalności gastronomicznej podczas Jarmarku oraz cennik proponowanych potraw. Mile widziany będzie opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczasowych obsługiwanych przez Państwa firmę imprezach plenerowych oraz fotografie stoisk.

            W przygotowanej ofercie prosimy także zaproponować rodzaj posiłków jaki Muzeum mogłoby zaoferować zaproszonym zespołom podczas przedsięwzięcia. Będzie to ok. 100 posiłków wydawanych na talon według wcześniejszych ustaleń: określone danie lub kwota do wykorzystania.

           

Oferty proszę kierować bezpośrednio na email sekretariatu: , natomiast odpowiedzi na pytania dotyczące współpracy prosimy kierować do Działu Udostępniania i Edukacji pod nr tel. 774572349, 7747433021 lub adres mail: edukacja@mwo.opole.pl. 

nowa podstrona, dodana 2013-02-07


 

 

Podmiot udostępniający: Muzeum Wsi Opolskiej
Informację wytworzył(a) lub za treść odpowiada: Ewa Olbryt
Data wytworzenia: 2013-02-07