Obsługa gastronomiczna VIII Festiwalu Folklorystycznego 4 sierpnia 2013 roku.
W dniu 4 sierpnia br. w godz. od 10.00 do 18.00 w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu zorganizowana zostanie impreza folklorystyczna pn. „VIII Festiwal Folklorystyczny”,realizowana w ramach projektu „Hana na Slezsku. Śląsk na Hanie”.
W związku z powyższym zapraszam do współpracy w zakresie obsługi gastronomicznej,
w ramach której oczekujemy:
1. Przygotowania i ustawienia stoiska gastronomicznego na terenie Muzeum wraz
z zapleczem w postaci 150 miejsc siedzących do konsumpcji - stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.
z zapleczem w postaci 150 miejsc siedzących do konsumpcji - stołów, ław, zadaszenia oraz koszy na śmieci itp.
2. Przygotowania i prowadzenia sprzedaży posiłków, które obejmować będą:
a) dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek,
kurczaka.
a) dania z grilla: szaszłyki, kiełbasy, steki, golonkę, krupnioki, karczek,
kurczaka.
b) potrawy śląskiej kuchni regionalnej: rolady, kluski z modra kapustą, żurek.
c) tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku,
pierogi, placki ziemniaczane.
c) tradycyjne dania kuchni polskiej: bigos, flaczki, fasolkę po bretońsku,
pierogi, placki ziemniaczane.
3. Stoisko typu Fast food oferujące: zapiekanki, frytki, hot-dogi, hamburgery.
4. Napoje zimne i gorące: piwo, coca-colę, fantę, sprite, kawę i herbatę.
Istnieje możliwość modyfikacji oferty o inne dania, po wcześniejszym uzgodnieniu ich
z organizatorem imprezy.
z organizatorem imprezy.
Jednocześnie informujemy, że niezależnie od powyższej oferty na terenie Muzeum podczas imprezy będzie miał miejsce Finał regionalny XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki regionów” organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego oraz Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, podczas którego będą miały miejsce pokazy i degustacje kulinarne. Ponadto tradycją imprez organizowanych w muzeum są wypieki chleba realizowane w zabytkowym piecu wraz z degustacją oraz stoiska handlowe z wyrobami cukierniczymi, orzeszkami, pieczywem, miodami i produktami pszczelimi, ziołami, przetworami z aronii, olejami, wyrobami wędliniarskimi, watą cukrową popcornem i innymi spożywczymi produktami.
W przypadku zainteresowania naszą propozycją współpracy, proszę o przesłanie stosownej oferty w terminie nieprzekraczalnym - do dnia 22 lipca br. Mile widziany będzie opis prowadzonej działalności gospodarczej wraz z informacją o dotychczasowych obsługiwanych przez Państwa firmę imprezach plenerowych oraz fotografie stoisk.
Oferty proszę kierować bezpośrednio na email: , natomiast odpowiedzi na pytania dotyczące współpracy prosimy kierować do Działu Udostępniania
i Edukacji pod nr tel. 774572349, 7747433021 lub adres mail: edukacja@mwo.opole.pl.
nowa podstrona, dodana 2013-07-15
Podmiot udostępniający: | Muzeum Wsi Opolskiej |
Informację wytworzył(a) lub za treść odpowiada: | Grażyna Śliwak |
Data wytworzenia: | 2013-07-15 |